Brede School

Afgelopen week, woensdag 15 november, is de opening van de Brede School gevierd op De Pontonnier. Onze Brede School is een samenwerkingsverband tussen partijen die zich bezighouden met opgroeiende kinderen in dezelfde wijk.

De verschillende partijen (kinderopvang, bibliotheek, stichting Netwerk en de scholen) worden partners genoemd. De partners werken samen aan een brede leer- en leefomgeving in de vrije tijd en op school. Doel van de samenwerking is maximale ontwikkelingskansen bieden voor de kinderen in de wijk van 0 t/m 13 jaar. Wij gaan proberen te zorgen voor diversiteit (o.a. in aanbod), verbinding (ontmoeten, de schakel tussen leren in school en leren buiten school) en participatie (betrekken van kinderen bij beslissingen over activiteiten). In de Brede school wordt samengewerkt door onderstaande organisaties:

 

 

 

 

 

Op de site van Stichting Netwerk kunt ook meer lezen over de opening: https://www.netwerkhoorn.nl/over-netwerk/nieuwsoverzicht/brede-school-risdam-zuid-geopend

Deze week was vanuit de Brede School ook het Schrijversfeest. Bij verschillende scholen kwamen schrijvers voorlezen en vragen beantwoorden. Bij ons kwam in groep 6-7-8 Gideon Samson en in groep 7-8 Maren Stoffels. De onderbouw bezocht de voorstelling Buurman, buurvrouw in de Huesmolen.

Dit alles was een prachtige officiele start van de samenwerking!